sunnuntai 3. elokuuta 2014

Staten Island Ferry & Ground Zero

NY1 792b
Tukalan kuumalta Manhattanilta pääsee viilentymään Staten Island Ferry-lautalle, jolta näkee hyvin Vapaudenpatsaan ja vielä ilmaiseksi. Lauttaretki tuli tehtyä myös viime kesänä, tuolle on helppo mennä ja näkymät, noh niihin nyt ei ikinä kyllästy ;) Lautan lähtiessä kohti Staten Islandia jää Manhattan kauemmaksi ja kauemmaksi. Tuossa lautalla näkee hienosti Manskun siluettia, niiden talojen määrää ja korkeutta.
NY1 769b NY1 788b NY1 775b NY1 796b NY1 799b NY1 837b
Vapaudenpatsaan juurella en ole koskaan käynyt, ehkä sitten jos joskus huippu avataan taas yleisölle niin siellä voisi käydä :) Mielestäni se ei niin kummoinen ole, että maksaisin lauttamatkasta sen juurelle kun Staten Island Ferryltä patsaan näkee ilmaiseksi.
NY1 840b NY1 785b NY1 845b
Ground Zero eli 9/11 Memorial oli hieman muuttunut viime vuodesta. Viime kesänä alueelle tosiaan piti jonottaa turvatarkastusten läpi ja porteilla oli vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu. Nyt aluetta on taidettu rakentaa sen verran enemmän "puistomaisemmaksi", että muistomerkeille pääsi suoraan kävelemään. Toki poliiseja pyöri joka puolella (kuten Nycissä nyt muutenkin) mutta mitään turvatarkastuksia ei enää ollut.
NY1 849b
Hieman hiki näköjään kuvassa, hahah :D Yhdistettiin tuolla eteläkärjessä ollessa Staten Island Ferry, Ground Zero ja ensimmäinen Century21-käynti. Century21 on aiempina vuosina ollut pienimuotoinen pettymys, mutta tällä kertaa tuo jättimäinen outlet pääsi yllättämään ;) Taidettiin käydä siellä yhteensä kolme kertaa, siinä huomasi kuinka uutta tavaraa ehti siinäkin välissä tulla ja pari päivää aiemmin olleita juttuja ei enää ollutkaan. Eli suosittelen käymään pariin kertaan ja PENKOMAAN niitä hyllyjä, sieltä voi löytyä vaikka mitä helmiä. 
NY1 843b

3 kommenttia:

 1. Ihanaa ollut lukea näitä Nyc-postauksia ja ihailla kuvia! Enää viikko omaan reissuun! Osaisitko antaa ravintolasuosituksia? Shake Shack on ainakin pakko testata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos!
   Shake Shack on ihan ykkönen, pari kertaa siellä tuli käytyä. Pikaruokaloista Chipotle vei kielen mennessään (kuten Instassa hehkutin ;)), muutoin noista ketjupaikoista täytyy kehua frozen yogurt/smoothie/mehupaikkoja. Esim. 16Handles, Tasti D-lite ja Jamba Juice on peruslemppareita :) Helteillä ei oikein "kunnon ruoka" ainakaan minulle maistu, niin kylmien juomien voimalla jaksoi kuuman päivän. Ja pizza-fani kun olen, niin dollarin pizzapalat, oi NAM!

   Turistipaikoista kun jaksaa vähän kauemmas, niin kivoja paikkoja tulee kyllä vastaan ;)
   Oi että, viikon päästä sinulla lähtö. Voisin milloin vain lähteä takaisin Nyciin <3 Ihanaa matkaa!

   Poista
 2. Hei kiitos paljon vinkeistä, pistänpä talteen! :) Ja kiitokset reissutoivotuksista, tätä onkin odotettu!

  VastaaPoista