torstai 16. huhtikuuta 2015

Matkalla Malesiassa

malesia 096b
Helou, olisi aika jälleen herätellä blogia eloon! Malesian reissu meni mainiosti ja tämän viikon olenkin ollut jo töissä. Loman jälkeinen töihin paluu on aina jostain syystä todella kankeaa eikä oikeaan rytmiin meinaa millään päästä. Myös tankotreenit ovat tuntuneet todella vaikeilta taas pidemmän tauon jälkeen.. No eiköhän tässä taas arki ala rullata, vajaassa kahdessa viikossa ehti juuri sopivasti päästä lomafiilikseen ja unohtamaan kaikki työpaikan koneiden salasanat :)


Olin tosiaan lomalla 12 päivää Malesiassa moikkaamassa siellä vaihdossa olevaa ystävääni Hannaa. Lensin suoraan Penangille, ja puolessa välissä lomaa olimme viisi päivää Kuala Lumpurissa (jonne siis lentää alle tunnissa Penangilta ;)). Loma oli aivan mahtava, ja juuri parasta oli se ettei ollut mitään sen kummempia suunnitelmia. Päivän saattoi oikein hyvin viettää altaalla ja iltapäivällä syömään ja hengailemaan, eipä sitä muuta lomalta tarvitse! Lämmintä oli parhaimmillaan yli +40C, joten jo siitä syystä en kauheasti jaksanut kameraa kantaa mukana kun siinä kuumuudessa ainoa ajatus oli mahdollisimman kevyet vaatteet ja pikkulaukku :D
Muutama räpsy järkkäristä kuitenkin löytyi ja eiköhän niistä muutaman sekalaisen postauksen saa aikaiseksi. Mukanani Malesiasta toin suht hyvän rusketuksen, joka onkin pakko päästä ikuistamaan asukuviin asap!
malesia 113b
Kuala Lumpurin hotellin katolta löytyi uima-allas, jota ilman en kyllä Aasiassa matkustaisi :D Siinä kuumuudessa saa edes pienen helpotuksena pulahtamalla välillä altaaseen... Hieman isompi allas meillä oli sitten Penangilla, mutta tämä oli sentään katolla ;)
malesia 110b malesia 056b
Kunnon turistit lähtee tietenkin Hop-On Hop-Off-bussiajelulle, mikä oli lopulta ihan hauska! Parasta tietenkin oli kattopaikat, joissa saimme olla ainoina (jostain syystä muut matkustajat viihtyivät sisällä ilmastoinnin kanssa, liian kuuma ulkona vai? :D) ja olkapäät sai hyvin väriä ajelun aikana :)
malesia 019b malesia 016b
Penang Hillille nousimme kaapelijunan kyydissä katselemaan kaupunkia korkeuksista ja ihmettelemään siellä olevia pieniä temppeleitä. Penangilla oli muutenkin jotenkin ihanan helppoa olla, sillä turistilaumoja ei oikein ollut. Toisaalta, ei Kuala Lumpurikaan kovin ahtaalta kaupungilta tuntunut. Siellä iltaisin tuli välillä hetkiä, jolloin olimme Hannan kanssa ainoat ihmiset koko kadulla ja kyseessä on kuitenkin miljoonakaupunki?! Tämä tuli jotenkin yllätyksenä, odotin jotain todella hetkistä kaupunkia muttei sitä ollut. Ihmisiä oli toki enemmän kuin Penangilla mutta silti ihmettelimme minne oikein kaikki ne miljoonat ihmiset Kuala Lumpurissa ovat levittäytyneet :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti